Miere de Manuka

ALIMENTE CU MIERE DE MANUKA

COSMETICE CU MIERE DE MANUKA

MAGAZINE ONLINE MIERE

PRODUCATORI MIERE DE MANUKA

Miere de Manuka: Produse si Informatii complete despre: beneficii, proprietati, utilizare, preturi

Miere de Manuka: Produse si informatii complete despre: beneficii, proprietati, utilizare, preturi

Mierea de manuka este o varietate rara de miere, extrem de apreciata si de cautata in intreaga lume.  Aceasta miere reprezinta probabil cel mai puternic antibiotic natural cunoscut in momentul de fata, si este speciala  datorita importantelor sale proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. In acelasi timp, consumul de  miere de manuka este de  mare ajutor in sustinerea sistemului imunitar, contribuind totodata si la tonifierea intregului organism uman.

Acesta este un articol foarte lung si cuprinzator dedicat mierii de mauka. Poti naviga direct la sectiunea care te intereseaza:

Miere de manuka si produse din miere de manuka

Selectia noastra de miere de manuka si de produse ce contin miere de manuka ce pot fi comandate online in Romania.

Informatii complete despre mierea de manuka

Articol in curs de actualizare

Miere de Manuka: Produse si Informatii complete despre: beneficii, proprietati, utilizare, preturi

Pe scurt despre mierea de manuka

Dupa cum afirmam si mai sus, mierea de manuka reprezinta o varietate rara de miere, extrem de apreciata si de cautata in intreaga lume, datorita proprietatilor sale terapeutice speciale.

Majoritatea sortimentelor de miere au si proprietati terapeutice, insa, in cazul mierii de manuka acestea sunt cu mult mai accentuate, datorita mixului unic si special de substante active pe care doar aceast tip de miere le contine. Dintre aceste substane, cea mai renumita este metilglioxalul.

Mierea de manuka este probabil cel mai puternic antibiotic natural cunoscut in momentul de fata, avand  importante proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Din acest motiv ea este recomandata in numeroase afectiuni, unele dintre ele rezistente la antibioticele clasice printre care enumeram: infectii cu diversi agenti patogeni rezistenti si dificili (Helicobacter Pylori, Stafilococus aureus, E-coli, Clostidium dificile, Salmonella etc), raceli si gripe, afectiuni ale pielii, afectiuni ale tractului digestiv, imbunatatirea starii generale de bine a organismului si multe altele.

Nu toate mierile de manuka sunt identice. Calitatile terapeutice ale mierii de manuka difera in functie de concentratia de substante active ce se regasesc in ea. De aceea, mierea de manuka se imparte in mai multe categorii, iar acestea sunt reflectate de indicii inscrisi pe etichetele produselor.

Indicii corespund diverselor sisteme de clasificare reglementate in mod oficial: UMF, MGO, KFaktor, TA etc. Cu cat indicii au valori mai mari, cu atat proprietatile terapeutice ale respectivei mieri de manuka sunt mai ridicate.

De ce este mierea de manuka o miere rara? Deoarece ea se obtine din florile arbustului de manuka, arbust cu o perioada de inflorire foarte scurta, ce creste in mod nativ doar pe coastele salbatice ale Noii Zeelande si ale Australiei. Datorita acestui fapt, mierea de manuka este in acelasi timp o miere extrem de “curata”. Ea este total lipsita de pesticide sau de substante poluante, deoarece zonele din care se recolteaza sunt total salbatice si aflate la distante considerabile de orice fel de surse de poluare.

Pe larg despre toate acestea in cele ce urmeaza

Afectiuni in care este recomandat consumul de miere de manuka

Starea generala a organismului

Sistem imunitar slabit
Refacerea dupa boala
Detoxifiere
Alergii
Imbunatateste calitatea somnului
Reduce inflamatiile
Energie scazuta
Dureri de cap si migrene
Febra
Neutralizarea PH-ului
Superaliment – aport nutritiv ridicat

Afectiuni ale pielii

Acnee
Eczeme si dermatite
Arsuri si rani
Tratamente faciale
Ulceratii ale pielii
Foliculita in urma epilarii
Intepaturi de insecte
Cicatrici, inclusiv chirurgicale
Iritatie scutec
Puncte negre
Efect antirid pentru fata, gat si maini
Albeste si decoloreaza pielea intunecata
Calcaie uscate

Afectiuni ale parului si scalpului

Matreata
Caderea parului

Afectiuni bucale

Ingrijirea dintilor
Ingrijirea gingiilor
Mirosul neplacut al gurii – halena
Afte bucale

Afectiuni respiratorii

Raceala si gripa
Dureri de gat
Sinuzita

Afectini gastrice si intestinale

Aciditate si reflux gastric
Afectiuni gastrointestinale
Colesterol marit
Hemoroizi si fisuri anale

Infectii cu microorganisme patogene

Candida
Helicobacter Pylori
Herpes
Ciuperci ale unghiilor sau piciorul atletului
Paraziti intestinali
Stafilococus aureus
E-coli
Clostidium dificile
Salmonella

Tipuri de miere de manuka. Sisteme si indici de clasificare. Semnificatia lor

Mierea de manuka este cu siguranta cea mai reglementata miere din lume. Denumirea de “manuka” nu poate fi pusa pe o eticheta decat dupa un set de analize destul de laborioase efectuate de catre laboratoare acreditate.

Incepand cu data de 5 februarie 2018, Ministerul Industriilor de Baza din Noua Zeelanda (echivalentul Ministerului Agriculturii), a definit oficial mierea de manuka, impunand ca fiecare lot de miere sa treaca testul Manuka Honey Science Definition inainte sa poata fi considerata “manuka”.

Testarea cuprinde de fapt doua baterii de teste distincte:

Testul chimic – care verifica prezenta in lotul de miere a patru compusi chimici obligatorii, si anume:  Acidul fenillactic (compus antimicrobian cu spectru larg), Metoxiacetofenona, Acidul metoxibenzonic si Acidul Hidrofenillactic

Testul ADN-ului – care verifica prezenta ADN-ului de polen de manuka in miere.

Mierea care nu indeplineste toate conditiile de mai sus este considerata ca fiind non-manuka

In plus, majoritatea producatorilor de miere de manuka efectueaza propriile teste asupra mierii pe care o produc, pentru a determina concentratia de substante active si prin urmare puterea proprietatilor terapeutice. Astfel au rezultat mai multe sisteme de clasificare, fiecare avand propii indici.

Totodata, loturile sunt foarte bine contorizate de catre producatori, asigurandu-se cel mai adesea trasabilitatea fiecarui borcan de miere pana la stupul din care provine.

O lista a principalelor sisteme de clasiicare a mierii de manuka si a indicilor specifici fiecaruia in parte, puteti regasi in cele ce urmeaza:

Sistemul de clasificare MGO

MGO (metilglioxal)

Sistemul de clasificare poate cel mai renumit, marca inregistrata a producatorului Manuka Health din Noua Zeelanda. Fiind insa atat de cunoscut, acest sistem de clasificare, este folosit si de catre alti producatori. Majoritatea celor care folosesc propriul sistem de clasificare, inscriu pe etichete si echivalentul in MGO.

Metilglioxalul este considerata ca fiind principala substanta activa din compozitia mierii de manuka, iar sistemul de clasificare MGO urmareste tocmai concentratia de metilglioxal din compozitia acesteia.

Cu cat valoarea indicelui MGO este mai ridicata, cu atat mai puternice sunt proprietatile antibacteriene ale mierii de manuka.

MGO 100+ – nivel de baza – recomandat pentru intretinerea si sustinerea sistemului imunitar, si totodata pentru tratarea unor afectiuni usoare si fara complicatii cum ar fi: racelile comune si gripele usoare etc.
MGO 250+ – nivel util – recomandat in tratarea infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice care raspund usor la tratament
MGO 400+ – nivel superior cu efect puternic – recomandat pentru tratarea afectiunilor cronice si acute care nu raspund foarte bine la alte tratamente conventionale din medicina clasica
MGO 550+ – nivel de activitate foarte ridicat – recomandat in cazul infectiilor foarte rezistente sau care au dezvoltat rezistenta la antibioticele conventionale (ex. benefic in combaterea infectiei cu Helicobacter Pylori)
MGO 850+ – peste 850 mg/kg – nivel de activitate extrem de ridicat – recomandata de aemenea in cazul infectiilor foarte rezistente sau care au dezvoltat rezistenta la tratamentele conventionale.
MGO 1000+ – peste 1000 mg/kg – Manuka Health nu produce miere cu indici atat de ridicati. Alti producatori insa urca pana la aceasta valoare si chiar peste.

Sistemul de clasificare UMF

(“Unique Manuka Factor”) reprezinta sistemul de clasificare conceput in 1998 de catre UMF Honey Association din Noua Zeelanda, asociatie care licentiaza producatorii de miere si care certifica atat veridicitatea meirii de manuka cat si puterea ei antibacteriana. UMF  este marca inregistrata in Noua Zeelanda si poate fi utilizat doar de catre producatorii care fac parte din aceasta asociatie cum sunt: Manukora, Comvita, Kiva si Happy Valley.

Sistemul de clasificare UMF ia in considerare si alte substante care se regasesc in  mierea de manuka, nu doar metilglioxalul:
metilglioxal – MGO – concentratia de metilglioxal din miere
leptosperina – un marker specific mierii de manuka
dihidroxiacetona – DHA – o alta substanta cu proprietati antiseptice si antibacteriene
activitatea non peroxica – NPA

Gradele sistemului UMF reflecta de fapt o comparatie intre activitatea antiseptica a mierii de manuka si activitatea antiseptica a fenolului, un antiseptic folosit pe scara larga pentru dezinfectii inclusiv in mediul spitalicesc. UMF15+ este, spre exemplu, echivalent cu o substanta dezinfectanta cu 15% concentratie de fenol.

Gradele pe scara UMF:
UMF 0 – 5+ – activitate antibacteriana neglijabila – similara cu orice alta miere obisnuita.
UMF 5+, UMF 8+ – activitate antibacteriana scazuta – recomandata ca supliment alimentar.
UMF 10+, UMF 12+ – activitate antibacteriana medie – nivel de inceput al proprietatilor medicinale – recomandata pentru sustinerea sistemului imunitar, adjuvant pentru tratamentul infectiilor usoare, tratamente ale pielii.
UMF 15+, UMF 16+, UMF 18+ – activitate antibacteriana puternica – nivel ridicat de fenoli – recomandata in prevenirea si combaterea gripei si racelii.
UMF 20+ – activitate antibacteriana superioara – recomandata in combaterea infectiilor cu bacterii rezistente la antibioticele clasice (Stafilococul auriu sau Helicobacter Pylori)
UMF 25+ – cea mai ridicata activitate antibacteriana – doza maxima de fenoli

Sistemul de clasificare KFactor

KFactor™ este sistemul, marca inregistrata a producatorului Wedderspoon din Noua Zeelanda

KFactor 12 – concentratie de minim 65% polen de Manuka – miere de manuka benefica pentru intretinerea sistemului imunitar si pentru combaterea unor afectiuni usoare precum raceli si gripe.
KFactor 16 – concentratie de minim 75% polen de Manuka – recomandata in cazul racelilor si gripelor puternice si recurente, precum si in cazul infectiilor cu Stafilococul auriu sau cu Helicobacter Pylori
KFactor 22 – concentratie de 90% polen Manuka – puterea curativa a mierii de manuka si beneficiile utilizarii ei sunt la un nivel maxim.

Ce inseamna RAW pe eticheta mierii de manuka

RAW
Mentiunea RAW de pe eticheta mierii de manuka reprezinta faptul ca mierea nu a fos supusa niciunui proces de prelucrare. Nu a fost pasteurizata, nu a fost prelucrata chimic, nu i s-au adaugat conservanti, iar cand a fost recoltata din stup, fagurele nu a fost incalzit (pentru a fi mai fluida si a se scurge mai repede).

Aceaste inseamna ca mierea de manuka RAW isi mentine absolut toate poprietatile benefice initiale si ca nu se pierde absolut nimic din beneficiile sale pentru organismul uman.

Daca doresti sa afli mai multe detalii despre clasificarea mierii de manuka, te-ar putea interesa si articolul nostru special: Mierea de manuka: Ghid Complet de Clasificare | UMF, MGO, KFactor, MGS | Tot ce trebuie sa stii despre clasificarea Mierii de Manuka

Pretul mierii de manuka

In momentul in care doresti sa cumperi un borcan cu miere de manuka, unul dintre lucrurile pe care le remarci in primul rand este pretul mult mai ridicat comparativ cu al altor tipuri de miere. Mierea de manuka este o miere scumpa, insa exista cateva motive foarte bune pentru aceast fapt.

Printre factorii care fac din pretul mierii de manuka unul ridicat, vom enumera in cele ce urmeaza doar cativa.

Cantitatea limitata

Nectarul de manuka se gaseste din start in cantitate foarte limitata. Arbustul de manuka are o perioada foarte scurta de inflorire, de doar doua si pana la maxim sase saptamani pe an. Suprafata pe care creste arbustul de manuka este de asemenea limitata. Aria geografica principala unde creste acest arbust si de unde provine mierea de manuka cu proprietati testate si garantate, o reprezitna zonele salbatice de deal ale Noii Zeelande. Arborele de manuka mai creste in mod nativ si in Australia, insa mierea provenita din aceasta tara nu este supusa acelorasi criterii si teste de garantie a calitatii. Asadar, pretul crescut al mierii de manuka autentice rezulta in primul rand din faptul ca este o miere rara, care nu se gaseste oriunde si nu se poate recolta oricand.

Costurile de productie ridicate

Un alt motiv pentru care mierea de manuka are un pret ridicat il reprezinta costurile de productie foarte ridicate pe care aceasta miere le presupune.

Dupa cum afirmam si anterior, arbustul de manuka creste in mod nativ pe coastele salbatice ale Noii Zeelande. Iar “salbatice” in acest caz inseamna, departe de localitatile poluante, in zone foarte greu accesibile. Unele companii, cum ar fi Comvita si Manuka Health, recolteaza din zone atat de izolate, incat nu sunt accesibile decat cu elicopterul. Acest fapt presupune transportul stupilor cu ajutorul elicopterului la inceputul perioadei de inflorire a arbustilor de manuka, si returul stupilor pe aceeasi cale la sfarsitul sezonului. Evident aceast fapt se regaseste si in custul de rpoductie al mierii de manuka.

La cele de mai sus se adauga si costurile testelor efectuate asupra fiecarui lot de miere de manuka.

Este binecunoscut faptul ca mierea de manuka din Noua Zeelanda este cea mai regelmentata din lume. Pentru ca un borcan de miere de manuka sa poata purta aceasta denumire, este nevoie ca lotul de miere din care provine sa treaca prin niste teste extrem de stricte efectuate de laboratoare independente care sa-i certifice compozitia chimica precum si faptul ca are intr-adevar proprietatile corespunzatoare indicilor de putere de pe eticheta.

Ceea ce ridica iarasi costul de productie al mierii de manuka il reprezinta atentia sporita pe care fiecare producator o acorda fiecarui borcan de miere in parte. Majoritatea producatorilor se lauda cu trasabilitate pana la stup. Aceasta inseamna ca pentru fiecare borcan de miere de manuka in parte se stie exact nu numai cand a fost recoltata ci si exact din ce stup provine.

In mod evident, un alt factor al pretului ridicat il reprezinta costurile de transport din Noua Zeelanda pana in Romania.

Mult mai pe larg despre acest subiect, poti citi in articolul dedicat: Mierea de Manuka: Preturi | Ce influenteaza pretul si cum gasesc Miere de Manuka mai ieftina?

Cu toate cele de mai sus insa, se pare ca pretul ridicat al mierii de manuka este de departe eclipsat de catre proprietatile ei terapeutice. Majoritatea celor care incearca acest tip de miere se declara extrem de multumiti de rezultate si spun ca nu este vorba despre un cost ci despre o investitie si ca aceasta merita din plin.

Articol in curs de actualizare…

Nota: Disclaimer Medical

Miere de Manuka nu este un site web medical. Informatiile incluse in acest site sunt publicate exclusiv cu titlu informativ. Nicio informatie inclusa in prezentul site nu trebuie folosita pentru a pune un diagnostic, pentru a lua o decizie de tratament in cazul eventualelor afectiuni (boli) de care suferiti si nici pentru a inlocui medicamentele prescrise de medicul dumneavoastra. Recomandam ca, in cazul in care doriti sa folositi Mierea de Manuka in scop terapeutic, sa va sfatuiti mai intai cu un medic specializat in afectiunea de care suferiti. Efectele mierii de manuka asupra organismului fiecarui consumator in parte pot varia in functie de diferiti facturi printre care: metabolism, varsta, starea generala de sanatate a organismului, stil de viata etc. Mai multe detalii despre informatiile incluse in prezentul site gasiti in: Termeni si conditii utilizare site.

Mai multe despre Mierea de Manuka

Acest site foloseste cookies necesare pentru functionarea website-ului precum si in alte scopuri cum ar fi: analiza traficului in cadrul site-ului web, personalizarea continutului precum si a anunturilor publicitare afisate, analiza modului de interactiune cu retelele de socializare in care suntem prezenti si altele. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea acestora si reprezinta acordul tau explicit in legatura cu: politica noastra de cookies pe care o poti consulta in intregime aici: Politica de cookies (acest link include si informatii referitoare la modul in care poti administra sau sterge definitiv cookie-urile), cu termenii si conditiile de utilizare ale acestui site pe care ii regaseti aici: Termeni si conditii precum si cu politica noastra de confidentialitate detaliata pe larg aici: Politica de Confidentialitate