Miere de Manuka

ALIMENTE CU MIERE DE MANUKA

COSMETICE CU MIERE DE MANUKA

MAGAZINE ONLINE MIERE

PRODUCATORI MIERE DE MANUKA

Miere de Manuka - Beneficii - Proprietati - Recomandari - Indicatii

Miere de Manuka: Beneficii | Proprietati | Recomandari | Indicatii

Pentru ce este buna mierea de manuka? Ce beneficii are? La ce foloseste?

In esenta, mierea de manuka are beneficii pentru sanatatea intregului organism.
Afirmam aceasta deoarece, multiple studii internationale au demonstrat eficienta mierii de manuka in:

  • tratarea a numeroase tipuri de infectii
  • tratarea diverselor afectiuni ale pielii (inclusiv a scalpului si a gingiilor)
  • tratarea diverselor afectiuni gastro-intestinale.
  • revigorarea organismului
  • sustinerea sistemului imunitar

Si multe altele.

De ce mierea de manuka are mai multe efecte benefice asupra organismului decat orice alta miere normala? De ce are proprietati deosebite?

Mierea de manuka este speciala in primul rand pentru ca are in compozitie anumite substante benefice pe care alte tipuri de miere nu le au.

Cea mai renumita dintre aceste substante este metilglioxalul (MGO).  Concentratia in care metilglioxalul se regaseste in fiecare borcan de miere de manuka in parte este indicata printr-un indice MGO (sau prin alti indici echivalenti: UMF, KFactor etc.)

In functie de afectiunea pe care doresti sa o tratezi sau de beneficiile de care doresti sa te bucuri, vei alege o miere de manuka cu o concentratie de metilglioxal adecvata, adica fie cu un indice MGO mai ridicat (concentratie mai mare), fie mai scazut (concentratie mai mica).

Un alt motiv pentru care aceasta miere este speciala este faptul ca ea este o miere pura, lipsita de orice urma de poluare, deoarece este obtinuta din arbustii de manuka ce cresc pe coastele salbatice ale Noii Zeelande, departe de orice factor poluant.

Mai exact, in ce afectiuni este mierea de manuka indicata si cum aleg mierea cu proprietatile potrivite pentru fiecare in parte?

Pana acum am descris foarte pe scurt care sunt principalele domenii ale sanatatii in care consumul de miere de manuka are beneficii. Sa le luam insa pe rand in cele ce urmeaza, sa detaliem toate ideile importante pentru a intelege ce proprietati are mierea de manuka si cum sa alegi mierea cea mai indicata pentru tine.

Miere de Manuka: Proprietati unice

Mierea de Manuka, a atras atentia atentia oamenilor din intreaga lume datorita proprietatilor sale speciale si beneficiilor uimitoare pentru sanatatea intregului organism. Aceasta miere unica este este produsa de catre de albinele domestice (specia Apis mellifera) din florile arbustului de manuka (Leptospermum scoparium) ce creste in mod nativ umai pe coastele salbatice ale Noii Zeelande si ale Australiei.

Mierea de manuka se remarca prin compozitia sa chimica deosebit de bogata in enzime si alti compusi organici bioactivi, cel mai cunoscut fiind metilglioxalul (MGO), care ii confera proprietati deosebite fata de alte tipuri de miere:

  • proprietati antibacteriene – eficienta in lupta importiva bacteriilor patogene
  • proprietati antifungice – poate combate cu succes infectiile cu diverse ciuperci daunatoare organismului 
  • proprietati antiinflamatoare – poate ajuta la reducerea inflamatiilor cronice din organism
  • proprietati antibiofilm – previne formarea biofilmului care determina rezistenta microbilor la antibioticele clasice

Puterea acestor proprietati variaza de la o miere de manuka la alta, iar acest fapt se reflecta in indicii de clasificare ce se regasesc pe fiecare borcan de miere de manuka in parte. Cu cat valaoarea indicelui este mai mare, cu atat proprietatile si beneficiile mierii respective sunt mai puternice.

Cum aleg mierea de manuka in functie de beneficiile pe care doresc sa le obtin pentru sanatatea mea?

Este foarte important sa alegeti mierea de manuka potrivita, cu indicele potrivit, in functiile de beneneficiile pe care urmariti sa le obtineti.

Astfel:

  • pentru consumul de zi cu zi si daca doriti sa consumati acest tip de miere ca aliment se recomanda sa folositi un indice mic: MGO 100+ sau cel mult MGO 250+.
  • pentru tratarea ranilor si a problemelor pielii se recomanda MGO 400+.
  • daca insa doriti sa folositi mierea de manuka in tratarea infectiilor cu agenti patogeni rezistenti (ex: Helicobacter Pylori), atunci recomandarea va fi pentru MGO 550+ si chiar MGO 850+ in cazul in care infectia a devenit rezistenta la antibioticele clasice.

Similar vom alege si mierile clasificate in sitemele UMF sau KFactor: valoare mai ridicata pentru afectiunile mai serioase, valoare mai scazuta pentru consum zilnic si regim de intretinere.

Mierea de Manuka si avantajele pe care le poti avea daca o consumi

Datorita acestor proprietati remarcabile enumerate mai sus, mierea de manuka are numeroase recomandari ca tratament naturist sau ca tratament complementar (pe langa medicina clasica) intr-o gama larga de afectiuni.

 

Inainte insa de a enumera beneficiile mierii de manuka pentru sanatatea umana, dorim sa reamintim faptul ca

site-ul nostru web nu este un site medical, iar articolul de fata are scop exclusiv informativ. De aceea informatia inclusa in acest articol nu trebuie sa inlocuiasca in niciun caz recomandarile medicilor specializati in afectiunile de care suferiti. Informatiile prezentate in acest articol sunt bazate pe studii si cercetari disponibile, insa rezultatele pot varia de la o persoana la alta. Asadar, inainte de a incepe orice tratament sau de a adauga mierea de manuka in regimul alimentar, va recomandam sa consultati medicul sau specialistul in nutritie pentru o evaluare personalizata a nevoilor si afectiunilor dumneavoastra. Astfel va veti asigura ca puteti profita la maxim si in siguranta de numereoasele beneficii ale consumului mierii de manuka dintre care enumeram:

1. Beneficii antibacteriene si antifungice: Infectii cauzate de bacterii, ciuperci si virusuri rezistente la antibiotice

Datorita continutului sau bogat in metilglioxal (MGO) si alte substante active, Mierea de Manuka se evidentiaza prin proprietatile sale antibacteriene si antifungice deosebite.

Studiile au demonstrat ca mierea de Manuka, care este probabil cel mai puternic antibiotic natural cunoscut in momentul de fata, poate inhiba cresterea si supravietuirea unor fungi (ciuperci) si a unor bacterii rezistente la antibioticele clasice, cum ar fi:

 

Helicobacter Pylori – bacterie foarte rezistenta ce poate provoca initial gastrita, care mai apoi poate evolua spre ulcerul gastric si ulterior, in cazuri extreme, chiar spre cancer. Mierea de manuka poate avea efect in combaterea Helicobacter Pylori si tratarea infectiei cu acesta, prin proprietatea sa de antibiotic natural dublata de proprietatea antibiofilm. Mult mai in detaliu despre beneficiile mierii de manuka in combaterea Helicobacter Pylori puteti citi in articolul dedicat: Miere de Manuka: Tratament Naturist pentru Helicobacter Pylori | Informatii detaliate

 

Stafilococul auriu – bacterie foarte raspandita in mediul inconjurator care se regaseste frecvent pe pielea, in nasul si in gatul oamenilor, fiind principala cauza a infectiilor pielii si tesuturilor moi, precum abcesele, furunculele si celulita infectioasa. De obicei acestea nu sunt deosebit de grave, insa in anumite cazuri, stafilococul poate provoca infectii serioase si complicat de tratat atunci cand ajunge in sange, plamani, oase, articulatii sau inima.

 

E-coli – o familie mai mare de bacterii care provoaca diaree. In functie de fiecare tulpina de e-coli in parte, aceasta se poate prezenta in diferite forme de la unele mai usoare si de scurta durata si pana la forme severe de diaree cu crampe stomacale puternice, diaree cu sange si insotita de varsaturi.

 

Clostridium difficile – bacterie se poate multiplica necontrolat in intestinul uman si poate provoca probleme de sanatate serioase atunci cand nivelul bacteriilor intestinale este dezechilibrat. Infectia cu Clostridium difficile apare adesea dupa utilizarea indelungata a antibioticelor si poate fi asociata cu diaree provocata de antibiotice si colita pseudomembranoasa. Simptomele unei infectii severe includ: diaree lichida de pana la 10-15 ori pe zi, crampe abdominale severe, ritm cardiac accelerat, deshidratare, febra, greata, lipsa poftei de mancare si insuficienta renala.

 

Alti agenti patogeni pentru care mierea de manuka poate fi un tratament naturist alternativ foarte adecvat:

  • Paraziti intestinali
  • Salmonella
  • Alte micororganisme patogene: Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)
  • Herpes
  • Ciuperci ale unghiilor sau piciorul atletului

Pentru tratarea infectiilor severe si cronicizate cu acesti agenti patogeni dificili se recomanda folosirea mierii de manuka cu un MGO ridicat: MGO 550+ sau chiar MGO 850+, mai ales daca infectia a capatat deja rezistenta la antibioticele obisnuite.

2. Beneficii digestive: amelioreaza diverse afectiuni din toate segmentele sistemului digestiv

Mierea de Manuka este recunoscuta pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv.

Pe langa tratarea afectiunilor enumerate la punctul anterior, consumul acestei mieri poate ajuta la:

  • echilibrarea florei intestinale,
  • reducerea inflamatiilor din tractul digestiv
  • reducerea aciditatii si refluxului gastric
  • ameliorarea simptomelor asociate cu afectiuni precum sindromul de intestin iritabil si boala Crohn.
  • tratamentul naturist al hemoroizilor si fisurilor anale.

De asemenea, mierea de manuka poate ajuta la stimularea digestiei si la absorbtia optima a nutrientilor.

Pentru acest tip de afectiuni se recomanda folosirea mierii de manuka cu un MGO 400+ sau chiar 550+ in functie de severitate.

3. Beneficiile mierii de manuka pentru sanatatea sistemului respirator

Datorita proprietatilor antibacteriene, antivirale si antiinflamatorii, Mierea de Manuka poate fi benefica in tratarea afectiunilor sistemului respirator, atat de comune in sezonul rece sau in perioadele in care suntem expusi la schimbarile de temperatura si la diversi agenti patogeni specifici.

Astfel, mierea de Manuka poate contribui la tratarea si ameliorarea racelii, gripei, durerilor de gât si sinuzitei, facilitând recuperarea si reducand intensitatea simptomelor.

In acest sens se recomanda folosirea unei mieri cu indice MGO 250+, MGO 400+ si chiar MGO 550+ in functie de cat de grave si de persistente sunt simptomele.

4. Beneficii pentru sanatatea pielii, a scalpului si a parului:

Mierea de Manuka este cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatoare, fiind folosita in tratamentul problemelor cutanate si capilare, cum ar fi:

  • acneea
  • eczemele
  • dermatite
  • iritatii
  • intepaturile de insecte
  • arsurile usoare
  • ranile minore
  • cicatrici
  • matreata
  • par fara vitalitate
  • caderea parului

Pentru ameliorarea acestor afectiuni se recomanda mierea de manuka MGO 400+ care poate fi folositca ca atare (aplicata pe zona afectata) sau pot fi folosite produsele cosmetice care au in compozitie miere de manuka: creme, sampoane, sapun etc.

5. Mierea de manuka: beneficii pentru sanatatea orala:

Cu proprietatile sale antimicrobiene, antiinflamatorii si vindecatoare, mierea de Manuka poate juca un rol important inclusiv in mentinerea sanatatii orale.

Beneficiile mierii de manuka in sanatatea orala se refera la:

  • combaterea tartrului
  • tratarea halenei – mirosului neplacut al gurii
  • ingrijirea gingiilor
  • ingrijirea dintilor

Pentru a maximiza beneficiile din domeniul sanatatii orale, se recomanda si folositrea pastei de dinti cu miere de manuka, special creata in acest sens.

6. Beneficiile mierii de manuka pentru starea generala de sanatate a intregului organism

Dupa cum am vazut, mierea de manuka poate fi folosita cu succes ca un tratament naturist si alternativ pentru numeroase afectiuni specifice.

In acelasi timp insa, consumul regulat de miere de manuka are efecte pozitive asupra intregului organism prin:

  • Intarirea sistemului imunitar
  • Reducerea inflamatiilor
  • Reducerea stressului oxidativ
  • Neutralizarea PH-ului
  • Detoxifiere
  • Reducerea efectelor anumitor alergii
  • Imbunatatirea calitatii somnului – stimuleaza productia de melatonina
  • Ameliorarea durerilor de cap si migrenelor
  • Imbunatatirea sanatatii ochilor
  • Ameliorarea simptomelor febrei
  • Imbunatatirea energiei generale a organismului

Asa cum precizam si mai sus, in cazul in care doresti sa incluzi miera de manuka in dieta ta zilnica, se recomanda sa optezi pentru o concentratie mai scazuta a substantelor active, cu alte cuvinte sa alegi mierea cu un indice MGO 100+ sau cel mult MGO 250+

Putem asadar concluziona ca mierea de manuka este o sursa valoroasa de sanatate si bunastare pentru intregul organism. De la stimularea sistemului imunitar si pana la tratarea anumitor afectiuni specifice,  mierea de manuka poate avea un impact pozitiv asupra starii generale a corpului tau. Integrata intr-un stil de viata sanatos, mierea de manuka poate fi un supliment natural extrem de valoros si de benefic pentru o sanatate durabila si o calitate a vietii cat mai satisfacatoare.

Produse din Miere de Manuka

Tags:

miere de manuka beneficii, beneficii miere de manuka, miere de manuka recomandari, recomandari miere de manuka, miere de manuka indicatii, indicatii miere de manuka, miere de manuka proprietati, proprietati miere de manuka

Nota: Disclaimer Medical

Miere de Manuka nu este un site web medical. Informatiile incluse in acest site sunt publicate exclusiv cu titlu informativ. Nicio informatie inclusa in prezentul site nu trebuie folosita pentru a pune un diagnostic, pentru a lua o decizie de tratament in cazul eventualelor afectiuni (boli) de care suferiti si nici pentru a inlocui medicamentele prescrise de medicul dumneavoastra. Recomandam ca, in cazul in care doriti sa folositi Mierea de Manuka in scop terapeutic, sa va sfatuiti mai intai cu un medic specializat in afectiunea de care suferiti. Efectele mierii de manuka asupra organismului fiecarui consumator in parte pot varia in functie de diferiti facturi printre care: metabolism, varsta, starea generala de sanatate a organismului, stil de viata etc. Mai multe detalii despre informatiile incluse in prezentul site gasiti in: Termeni si conditii utilizare site.

Mai multe despre Mierea de Manuka

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acordul tau explicit in legatura cu termenii si conditiile de utilizare ale acestui site pe care ii regaseti aici: Termeni si conditii.