Mierea de Manuka - tratament naturist pentru Noul Coronavirus - COVID-19?
- Scris de: Miere de Manuka
- Din categoria: Mierea de Manuka
Proprietatile terapeutice ale Mierii de Manuka sunt deja cunoscute si dovedite stiintific prin intermediul a numeroase studii. Stim deja ca tratamentul naturist cu Mierea de Manuka da roade in cazul multor infectii cu patogeni dificili cum sunt Helicobacter Pylori, Stafilococul Auriu sau E Coli.
Cu toate acestea, periodic, noi agenti patogeni sunt descoperiti si noi infectii ajung in atentia noastra. Este si cazul noului virus, proaspat descoperit la finalul lui 2019 – Noul Coronavirus – COVID-19. Epidemia provocata de acesta s-a raspandit cu mare repeziciune si a provocat panica in tari de pe toate continentele. Iar pana la depistarea unui tratament sigur din medicina clasica se poate pune intrebarea daca nu s-ar gasi un tratament naturist care sa dea roade impotriva acestei infectii.
Gandul ne duce imediat la eficienta Mierii de Manuka in lupta cu numeroase boli si astfel se naste intrebarea:
Este Mierea de Manuka un tratament naturist care lupta impotriva Coronavirusului COVID-19?
Raspunsul este ceva mai complex.
De ce? Ne vom lamuri in randurile urmatoare.
Mierea de Manuka: tratament naturist pentru Noul Coronavirus | COVID-19?
Ce este Noul Coronavirus COVID-19?
Denumirea de “Coronavirus” se refera la o intreaga familie de virusuri care infecteaza in egala masura oamenii si animalele, atat domestice cat si salbatice (pasari, porcine, bovine, pisici, lilieci etc.) provocandu-le in principal afectiuni respiratorii si digestive.
Desi in general virusurile sunt specifice unei anumite specii, in cazul coronavirusurilor, majoritatea se transmit intre specii, inclusiv de la animal la om.
Mai multe despre virusuri in general, poti citi in articolul nostru dedicat: Este Mierea de Manuka un tratament naturist eficient impotriva virusilor?
Coronavirusurile au fost descoperite la inceputul anilor 1930, iar primele coronavirusuri umane au fost identificate in anii 1960.
In istoria recenta s-au inregistrat cateva epidemii celebre cu diverse tipuri de coronavirus cum sunt:
Sindromul respirator acut sever (SARS):
– denumire virus: SARS-CoV
– primul caz in noiembrie 2002 in China, provincia Guandong
– epidemia s-a raspandit in 29 de tari de pe 5 continente
– peste 8000 de cazuri, dintre care 1706 la cadrele medicale, raportate pana in 2003 (dupa 2003 nu s-au mai raportat alte cazuri)
– 774 de decese
– rata de mortalitate de 9,6%
Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS):
– denumire virus: MERS-CoV
– aparut in iunie 2012 in Arabia Audita si in Qatar
– epidemia s-a raspandit in Orientul Mijlociu (Arabia Saudita, Qatar, Iordania și Emiratele Arabe Unite), Marea Britanie, Olanda, SUA si unele tari asiatice (ex. Coreea de Sud – foarte serios afectata).
– intre 2012 si 2019 au fost raportate in total 2494 de cazuri
– 858 de decese
– rata de mortalitate de 34,4%
In decembrie 2019 un nou coronavirus a fost descoperit. La momentul redactarii prezentului articol, datele despre acesta sunt inca incomplete si le vom reactualiza periodic, deoarece epidemia este in plina desfasurare, insa ceea ce se stie despre el sunt urmatoarele:
Infectia cu Noul coronavirus COVID-19:
– denumire virus: SARS-CoV-2 sau 2019-nCoV
– aparut in noiembrie 2019 in China, orasul Wuhan
– epidemia s-a raspandit in primul rand in majoritatea provinciilor chineze iar apoi in mai multe tari din lume.
– pe data de 11 martie 2020 Organizatia Mondiala a Sanatatii a delcarat ca epidemia s-a transformat in pandemie.
– la data de 27 martie 2020 pandemia s-a extins deja in 199 de tari din intrega lume.
– pana la data de 1 august 2021 au fost raportate in total aproape 200 milioane de cazuri de imbolnaviri
– peste 4 miloane de decese (tot pana la 1 august 2021)
– rata de mortalitate a pornit initial de la un procent de 4,5% – 5% si a scazut ulterior spre 2% si chiar mai jos in unele tari
Cum se transmite si se raspandeste Coronavirus COVID-19?
Pentru majoritatea coronavirusurilor (inclusiv SARS si MERS) se considera ca rezervorul natural initial il reprezinta liliecii care transmit virusul unei gazde intermediare (animal domestic) prin intermediul careia virusul se transmite la om.
La momentul redactarii prezentului articol, pentru COVID-19 nu se stie inca cu exactitate care este sursa primara a infectiei, insa se presupune ca ea este similara cu SARS si MERS.
Ceea ce face speciala epidemia COVID-19 este faptul ca, inca de la inceput a devenit foarte clar ca transmiterea virusului de la un om la altul se realizeaza foarte usor, virusul raspandindu-se astfel cu foarte mare rapiditate.
Raspandirea extrem de rapida, gradul ridicat de contagiune, reprezinta si principalul motiv de alerta (si chiar panica) atat in randul populatiei cat si in cazul autoritatilor din toate tarile unde epidemia s-a manifestat. De aici numeroasele masuri de carantinare si izolare initial a persoanelor infectate sau supecte de a fi infectate, dar si a unor intregi orase sau zone in care virusul a patruns.
Modalitatea de transmitere de la un om la altul nu este inca pe deplin cunoscuta insa, la data redactarii prezentului articol se considera ca virusul se transmite in principal prin intermediul picaturilor de secretii respiratorii de la persoane infectate (prin stranut, tuse sau expiratie). Infectarea persoanei se face prin contact direct cu o persoana deja infectata (ex: atingere, strangere de mana), prin contactul cu suprafete pe care se afla picaturi de secretii (rezultate spre exemplu prin stranut sau tuse) sau prin respirarea aerului contaminat cu astfel de picaturi.
Transmiterea virusului este posibila si prin contactul direct cu fluidele provenite de la o persoana infectata (saliva, urina, sange, fecale, sperma etc.)
Simptomele infectiei cu Coronavirus COVID-19
Simptomele infectiei cu Coronavirus COVID-19 pot diferi foarte mult de la o persoana la alta.
Persoanele infectate pot fi asimptomatice (fara niciun simptom, cu o stare generala buna), pot avea simptome usoare (febra, tuse), simptome moderate sau pot evolua catre simptome severe cum ar fi: o pneumonie severa cu febra peste 38° C, detresa respiratorie acuta (imposibilitatea de a respira), insuficienta multimpla de organe si, in cele din urma, chiar deces.
Statisticile sunt in plina evolutie in momentul redactarii prezentului articol, insa, din cazurile de pana acum se pare ca simptomele severe ce duc spre deces apar in general la persoanele in varsta sau la cele cu alte comorbiditati (alte afectiuni, in general boli cronice cu potential periculos).
Tot in baza cazurilor raportate pana in acest moment se pare ca cea mai mica rata de mortalitate este la copii. Pana in acest moment niciun deces nu a fost inregistrat la copiii de pana la 9 ani.
Diagnosticarea infectiei COVID-19
Suspiciunea de infectare se stabileste in baza simptomelor clinice (febra, stare de rau) cumulata cu certitudinea vizitei intr-unul dintre focarele de infectie sau a contactului direct cu o persoana infectata.
Insa diagnosticarea cu certitudine a infectiei COVID-19 se face doar prin testarea in laborator a probelor de mostre prelevate din tractul respirator (mucoasele din interiorul gatului si nasului) sau prin testarea sangelui.
Exista un vaccin importiva Coronavirusului COVID-19?
La data redacatarii prezentului articol nu a fost inca dezvoltat un vacin impotriva coronavirusului, insa mai multe laboratoare de cercetare anunta ca sunt pe cale sa dezvolte unul.
Cum se trateaza coronavirusul COVID-19?
In acest moment nu exista un tratament antiviral specific pentru infectia cu COVID-19 care sa fie testat si acceptat de toate protocoalele din toate tarile cuprinse de pandemie.
Fiecare tara a adoptat propriile scheme de tratament, apeland in marea lor majoritate la medicamente antivirale eficiente impotriva altor virusi care actioneaza in mod asemanator.
In cele mai multe cazuri insa tratamentul este doar simptomatic adaptat fiecarui pacient in parte. Aceasta inseamna ca se trateaza doar simptomele care apar la fiecare pacient in vederea evitarii situatiilor cauzatoare de deces, a usurarii suferintei bolnavului si, in final, a unei recuperari cat mai rapide.
Mierea de Manuka - tratament naturist - proprietati terapeutice
Dupa cum afirmam si la inceputul articolului, Mierea de Manuka reprezinta un tratament naturist alternativ cu proprietati terapeutice incontestabile.
Principalele cai prin care Mierea de Manuka actioneaza, pot fi rezumate in trei directii principale:
– intareste sistemul imunitar – ajutandu-l asftel sa fie mai eficient in lupta proprie impotriva oricarui agent patogen.
– are proprietati dovedite antibacteriene si antifungice
– are proprietati dezinfectante – reprezinta un dezinfectant natural
In concluzie, cum ajuta si cum nu ajuta Mierea de Manuka in lupta impotriv infectiei cu Noul Coronavirus – COVID-19?
Mierea de Manuka trateaza Coronavirusul COVID-19?
Si acum ajungem la raspunsul nostru complex.
Sa le luam deci pe rand:
Poate Mierea de Manuka sa impiedice infectarea cu coronavirus COVID-19?
Raspuns: NU!
Explicatie: Mierea de Manuka nu poate opri virusurile sa intre in organismul uman.
Poate Mierea de Manuka sa trateze infectia cu coronavirus COVID-19?
Raspuns: NU in aceeasi masura in care trateaza infectiile cu bacterii.
Explicatie: Virusii nu sunt bacterii si nici fungi. Prin urmare prorietatile antibacteriene ale Mierii de Manuka nu au efect asupra virusurilor, asa cum nici tratamentele cu antibiotice clasice nu functioneaza.
Exista persoane care s-au vindecat de COVID-19 consumand Miere de Manuka?
Raspuns: Nu exista in acest moment niciun fel de cazuri raportate, de date statistice sau de studii efectuate care sa evidentieze acest lucru. In concluzie: cel mai probabil NU exista persoane care s-au vindecat tratandu-se doar cu Miere de Manuka!
Atunci, poate Mierea de Manuka sa ma ajute in vreun fel in lupta cu infectia cu Noul Coronavirus – COVID-19?
Raspuns: DA!
Explicatie:
Asa cum aratam pe larg si in articolul nostru general dedicat virusurilor intitulat “Este Mierea de Manuka un tratament naturist eficient impotriva virusilor?”, Mierea de Manuka ajuta in doua moduri in lupta cu acestia.
In primul rand ajuta in mod indirect:
Unul dintre efectele incontestabile ale consumului Mierii de Manuka il reprezinta intarirea sistemului imunitar. Iar sistemul imunitar este cel care joaca un rol cheie in lupta cu orice agent patogen, inclusiv cu virusii
In al doilea rand, ajuta si in mod direct.
Pe langa proprietatile antibacteriene, Mierea de Manuka are si proprietati dezinfectante. Desi nu este la fel de eficienta ca si in cazul bacteriilor, componenta dezinfectanta se pare ca ar avea o oarecare influenta si asupra unor virusuri.
Asadar, ajutorul oferit de Mierea de Manuka in lupta impotriva Noului Coronavirus consta in oricare dintre urmatoarele:
– intareste sistemul imunitar si astfel acesta devine mai eficient in a stopa inmultirea virusului si totodata in a-l anihila si a-l elimina din organism
– prin intarirea sistemului imunitar se obtin simptome mai putine si/ sau mai usoare pe perioada infectarii si a bolii
– ajuta la scurtarea perioadei de manifestare a simptomelor bolii
– combinata cu administrarea de medicamente antivirale este posibil sa creasca eficienta acestora.
– o recuperare si o vindecare mai usoara si mai rapida
Mai multe despre Mierea de Manuka
Mierea de Manuka: Contraindicatii, precautii si reactii adverse | Administrarea in cazuri de alergii, diabet, pentru copii si altele
Mierea de Manuka: Contraindicatii, precautii si reactii adverse | Administrarea in cazuri de alergii, diabet, pentru copii si altele Desi s-au facut numeroase cercetari pentru
Miere de Manuka: Tratament Naturist pentru Helicobacter Pylori | Informatii detaliate
Miere de Manuka: Tratament Naturist pentru Helicobacter Pylori | Informatii detaliate Activitatea antimicrobiana a mierii de manuka este deja foarte cunoscuta. Metilglioxalul (MGO) alaturi de
Miere de manuka pentru copii | Beneficii | Precautii | Recomandari | Pareri
Miere de manuka pentru copii | Beneficii | Precautii | Recomandari | Pareri Este buna mierea de manuka pentru copii? Ce beneficii are? Sunt si